Εκπρόσωπος των πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για την σημερινή επίθεση εναντίον οχημάτων του αμερικανικού προξενείου στην Πεσαβάρ, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας Πακιστανός και τραυματίστηκαν11 άνθρωποι. «Το διπλωματικό προσωπικό όλων των χωρών του ΝΑΤΟ είναι στόχος μας», δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Εχσανουλάχ Εχσάν. «Θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις. Το Πακιστάν είναι ο πρώτος στόχος μας, η Αμερική ο δεύτερος», πρόσθεσε.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν σύμμαχοι της Αλ-Κάιντα ορκίσθηκαν να εκδικηθούν το θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που σκοτώθηκε στις 2 Μαΐου από Aμερικανούς κομάντο στο βόρειο Πακιστάν. Έχουν ανακοινώσει πως θα ενισχύσουν τις επιθέσεις τους με στόχο την κυβέρνηση και τις πακιστανικές δυνάμεις ασφαλείας, αλλά και ότι θα επιτεθούν σε αμερικανικά συμφέροντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα το πρωί, «δύο οχήματα του αμερικανικού προξενείου που κατευθύνονταν προς το προξενείο δέχθηκαν επίθεση», δήλωσε ο Αλμπέρτο Ροντρίγκες, ο εκπρόσωπος της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ. «Ένα όχημα υπέστη ζημιές, ουδείς σκοτώθηκε από το προσωπικό μας και ουδείς τραυματίσθηκε σοβαρά», συνέχισε ο διπλωμάτης, ο οποίος δεν έκανε γνωστό πόσοι εργαζόμενοι του προξενείου τραυματίσtηκαν. Διευκρίνισε πάντως ότι «αμερικανοί διπλωμάτες και πακιστανικό προσωπικό του προξενείου επέβαιναν στα οχήματα».

«Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε, ένας άνδρας που διερχόταν με μοτοσικλέτα, και 11 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο ξένοι που βρίσκονταν μέσα στο θωρακισμένο αυτοκίνητο», δήλωσε από την πλευρά του ο Λιακάτ Άλι, ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Πεσαβάρ, της μεγάλης πόλης του βορειοδυτικού Πακιστάν, στις παρυφές της περιοχής των φυλών που αποτελεί προπύργιο των Ταλιμπάν και της Αλ-Κάιντα.

Ο Άλι διευκρίνισε ότι οι δύο επιβάτες του θωρακισμένου οχήματος φέρουν “πολύ ελαφρά τραύματα” και έφυγαν ήδη από το νοσοκομείο. Ένας άλλος αστυνομικός, ο Μοχμάμαντ Ετζάζ Χαν, επιβεβαίωσε ότι 11 άνθρωποι τραυματίστηκαν, “αλλά κανένας σοβαρά”. Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν εικόνες από το όχημα 4Χ4 που έχει υποστεί ζημιές στο πίσω μέρος του από την έκρηξη, η οποία το έριξε πάνω σ’ έναν ηλεκτρικό στύλο ενώ ένας αστυνομικός επιβεβαίωσε ότι το όχημα ήταν τεθωρακισμένο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης