Ο κυβερνητικός σχεδιασμός του οποίου ηγείται ο Roberto Micheletti, ήρε τα περιοριστικά μέτρα που είχε επιβάλει από τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Ονδούρας, Tegucigalpa, όταν και ο εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας, Manuel Zelaya, επέστρεψε και βρήκε καταφύγιο στην πρεσβεία της Βραζιλίας.

Οι δρόμοι επέστρεψαν στους κανονικούς τους ρυθμούς και τα αεροδρόμια ξανάνοιξαν, ύστερα από την άρση των περιοριστικών μέτρων που ίσχυε από την Πέμπτη, στις 06:00, τοπική ώρα.
Την ίδια στιγμή όμως, εκατοντάδες αστυνομικοί εξακολουθούν να περιφρουρούν τη βραζιλιάνικη πρεσβεία, μην αφήνοντας τον Zelaya να βγει, ενώ οι Αρχές αρνούνται να του επιτρέψουν να επανέλθει στην εξουσία, παρά τις πιέσεις της διεθνούς κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Manuel Zelaya είπε ότι δέκα υποστηρικτές του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των βίαιων συμπλοκών με τις κυβερνητικές δυνάμεις την τελευταία εβδομάδα, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Τα περιοριστικά μέτρα υπολογίζεται ότι κοστίζουν στην Ονδούρα, μια από τις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Μόλις ανακοινώθηκε η άρση των μέτρων, οι κάτοικοι της Tegucigalpa έσπευσαν να προμηθευτούν τρόφιμα από την αγορά, αφού κανείς στην πόλη δεν ξέρει τι επιφυλάσσει η επόμενη μέρα σε μια τόσο εύθραυστη πολιτικά κατάσταση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Δύο νεκροί διαδηλωτές στην Ονδούρα, 24 Σεπτεμβρίου 2009, 05:29

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης