Η Τερέζα Μέι δώρισε στην Μέρκελ δύο βιβλία ενόψει των γενεθλίων της

Η Τερέζα Μέι δώρισε στην Μέρκελ δύο βιβλία ενόψει των γενεθλίων της
H πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, με την ελπίδα ενδεχομένως ότι θα ελαφρύνει το κλίμα κατά τη διάρκεια των δύσκολων κι απαιτητικών συνομιλιών με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ για την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρόσφερε στην επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης ένα δώρο για τα γενέθλιά της.

Το γραφείο της Μέι γνωστοποίησε ότι ως είθισται, δεν θα υπάρξει επίσημη ανταλλαγή δώρων κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ωστόσο η Βρετανίδα πρωθυπουργός πρόσφερε στην Μέρκελ δύο βιβλία τα οποία αφορούν «το κοινό τους ενδιαφέρον για την πεζοπορία».

Πρόκειται για τα βιβλία Coast to Coast with Wainwright και Great Mountain Days in Snowdonia, τα οποία δώρισε στην Μέρκελ με αφορμή τα 62α γενέθλιά της που εορτάζει την Κυριακή.

Στην επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αρέσουν πολύ οι εξορμήσεις για πεζοπορία στις Άλπεις, ενώ η Γερμανίδα πρωθυπουργός συχνά παραθερίζει στο νότιο Τιρόλο, μια ορεινή περιοχή στη βόρεια Ιταλία.

Και των δύο γυναικών οι μπαμπάδες ήταν κληρικοί της προτεσταντικής εκκλησίας.

Στο πρώτο ταξίδι της Μέι μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προβλέπεται να παρακαθίσουν επίσης σε ένα δείπνο εργασίας στο πρωθυπουργικό μέγαρο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016, 06:46