Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι μετέχει στην τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών

Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι μετέχει στην τουρκική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών

Το Ιράν δεν μετέχει στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων ανταρτών που ξεκίνησε τη Δευτέρα και παρουσιάστηκε από την Άγκυρα ως μια κοινή επιχείρηση με την Τεχεράνη, μετέδωσε το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

«Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν κανέναν ρόλο στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση κατά του PKK» (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν), μετέδωσε το Irna χθες το βράδυ, επικαλούμενο πηγή την οποία δεν κατονόμασε στους κόλπους του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν θα αντιμετωπίσουν με σθένος οποιαδήποτε ομάδα επιδιώξει να προκαλέσει προβλήματα στην εθνική μας επικράτεια» πρόσθεσε χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις η ίδια πηγή που επικαλείται το ιρανικό πρακτορείο.

Επικαλούμενο τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι η Τουρκία και το Ιράν εξαπέλυσαν χθες μια άνευ προηγουμένου «κοινή επιχείρηση» κατά των ανταρτών του PKK, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Η Τουρκία έχει ενισχύσει τη συνεργασία της με το Ιράν κατά του PKK τα τελευταία χρόνια. Η Άγκυρα βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής ενός «τείχους ασφαλείας» στα σύνορά της με το Ιράν για να εμποδίζει τη διέλευση Κούρδων ανταρτών μεταξύ των δύο χωρών.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 19 Μαρτίου 2019, 09:32