Το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, σήμερα, ότι «αποτελεί προϊόν συνωμοσίας εναντίον του Ιράν» και «είναι απαράδεκτη», η απόφαση δικαστηρίου του Κουβέιτ, να καταδικάσει σε θάνατο «τρεις άνδρες, που συγκρότησαν έναν πυρήνα διενέργειας κατασκοπείας, για λογαριασμό του Ιράν».

Η απόφαση αυτή αφορά δύο Ιρανούς άνδρες κι έναν Κουβεϊτιανό. Η σύλληψή των τριών καταδικασθέντων έγινε στη διάρκεια του Μαΐου του 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ίδια επίσημη ανακοίνωση του Ιράν, οι θανατικές ποινές αποδίδονται σε «διαβολικές δυνάμεις, που επιθυμούν το Κουβέιτ να μην έχει καλές σχέσεις με το Ιράν», αλλά και «οι μουσουλμανικές χώρες να παραμένουν διαιρεμένες».

-Για την ίδια υπόθεση, από το δικαστήριο ένας Ιρανός και μία Ιρανή αθωώθηκαν, ενώ καταδικάστηκαν στην ποινή των ισοβίων δεσμών ένας Σύρος και ένας άνδρας, που δεν κατέχει κανένα διαβατήριο (άπατρις).

-Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι οι καταδικασθέντες “παρείχαν στο Ιράν και μάλιστα στους ‘Φρουρούς της Επανάστασης’ , στο Ιράν, πολύτιμα στοιχεία για τις ένοπλες δυνάμεις του Εμιράτου του Κουβέιτ, καθώς και για τις αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις, που σταθμεύουν στο Εμιράτο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης