Έντονη κριτική στον πρόεδρο της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, άσκησε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, για την πρόσφατη πρόταση που κατέθεσε ως προσωρινή λύση στη διαμάχη Ισραήλ και Παλαιστίνης για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους μέσω του Ο.Η.Ε..

«Τον τελευταίο καιρό, αναφορικά με την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους φαίνεται πως ορισμένες χώρες έχουν αλλάξει ιδέες, εξαιτίας της επιρροής του Ισραήλ. Αυτό που είπε ο Σαρκοζί σχετικά με την Παλαιστίνη είναι ανάλογο με αυτό που είχε πει σχετικά με την Τουρκία, όταν πρότεινε να μην είναι πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ελπίζω ότι η πρόταση της Παλαιστίνης να γίνει ένα πλήρες μέλος του Ο.Η.Ε. θα γίνει δεκτή από το Συμβούλιο Ασφαλείας», τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Γαλλία και η Γερμανία θέλουν να προτείνουν μια «προνομιακή σύμπραξη» στην Τουρκία αντί μιας πλήρους ένταξης στην Ε.Ε..

Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε στις επιλογές που συζητούνται παρασκηνιακά στην Ε.Ε., προτείνοντας να συνεννοηθούν οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί σε ένα σφικτό χρονοδιάγραμμα διαπραγματεύσεων, υποστηρίζοντας παράλληλα να λάβει η Παλαιστίνη ένα «ενδιάμεσο καθεστώς κράτους-παρατηρητή στον Ο.Η.Ε.».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης