Ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε αεροπορική και επίγεια επιχείρηση εναντίον Κούρδων μαχητών στο βόρειο Ιράκ, χαρακτηρίζοντάς την πράξη αυτοάμυνας για την εξάλειψη των «τρομοκρατών» στην περιοχή.

Με την ονομασία Operation Tiger-Claw, η επιχείρηση περιλαμβάνει Τούρκους κομάντος που υποστηρίζονται από πολεμικά αεροπλάνα, ελικόπτερα και εξοπλισμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι τα αεροπλάνα του είχαν πλήξει κουρδικούς στόχους στην περιοχή Χαφτάνιν του βόρειου Ιράκ και ότι τα στρατεύματα ήταν ήδη στο έδαφος.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε στο Twitter, ο στρατός της Τουρκίας χαρακτήρισε την επίθεση ως «νόμιμη αυτοάμυνα» εναντίον των δυνάμεων του ΡΚΚ και «άλλα τρομοκρατικά στοιχεία» που κατηγορούνται ότι πραγματοποίησαν επιθέσεις κατά τουρκικού προσωπικού στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός μοιράστηκε ένα βίντεο του κέντρου διοίκησής του, το οποίο περιλαμβάνει πλάνα από αυτό που φαίνεται να είναι αεροσκάφη που λειτουργούν στη στοχευμένη περιοχή. Υποστηρίζεται επίσης ότι η επιχείρηση ήταν μέχρι στιγμής επιτυχής, αλλά δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει εάν υπήρξαν απώλειες και από τα δύο μέρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης