Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ άρση της απαγόρευσης για τα τάμπλετ στις πτήσεις της Turkish Airlines

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 04:31
Η Τουρκία ζητεί από τις ΗΠΑ άρση της απαγόρευσης για τα τάμπλετ στις πτήσεις της Turkish Airlines
Η Άγκυρα ζήτησε από την Ουάσινγκτον να αναθεωρήσει την απόφασή της σχετικά με την απαγόρευση στους επιβάτες των αεροσκαφών της Turkish Airlines προς τις ΗΠΑ να μεταφέρουν φορητούς υπολογιστές και τάμπλετ στην καμπίνα κατά τη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών της Τουρκίας.

«Εμείς λέμε ότι είναι απαραίτητο να αναθεωρήσουν ή να ελαφρύνουν» αυτό το μέτρο, δήλωσε ο Αχμέτ Αρσλάν κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής εμφάνισης.

«Δεν είναι κάτι καλό για τη χώρα μας. Και δεν είναι κάτι καλό για τις ΗΠΑ» συμπλήρωσε ο Τούρκος υπουργός.

Οι αμερικανικές Αρχές απαγόρευσαν τη μεταφορά φορητών υπολογιστών και τάμπλετ στην καμπίνα των επιβατών στα αεροσκάφη που εκτελούν δρομολόγια για λογαριασμό εννέα αεροπορικών εταιρειών από δέκα διεθνή αεροδρόμια αραβικών χωρών και της Τουρκίας, επικαλούμενες τον κίνδυνο διάπραξης «τρομοκρατικών» ενεργειών. Οι αεροπορικές εταιρείες που επηρεάζονται έχουν στη διάθεσή τους τέσσερις ημέρες για να εφαρμόσουν το μέτρο.

«Επιμένουμε στο γεγονός ότι δεν πρέπει να εμπλέκεται το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης με τα αεροδρόμια άλλων χωρών» επισήμανε ο Αρσλάν.

«Αναφορικά με αυτό το θέμα, λαμβάνουμε ήδη όλα τα (απαραίτητα) μέτρα ασφαλείας» σημείωσε.

Οι υπολογιστές, τα τάμπλετ και οι κονσόλες βιντεοπαιχνιδιών που έχουν μεγαλύτερο μέγεθος από κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να μεταφέρονται στον χώρο αποσκευών.

Οι οκτώ χώρες των οποίων οι εταιρείες και τα αεροδρόμια επηρεάζονται είναι όλες σύμμαχοι ή εταίροι των ΗΠΑ: η Τουρκία, η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ, το Κατάρ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μαρόκο.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι αυτό το μέτρο θα μπορούσε να οδηγήσει στη μείωση της άνεσης των επιβατών όπως και στον αριθμό τους» τόνισε ο Αρσλάν.

Ο υπουργός Μεταφορών της Τουρκίας επιβεβαίωσε ότι πολλοί επιβάτες που μεταβαίνουν με την Turkish Airlines από την Κωνσταντινούπολη προς τις ΗΠΑ είναι επιχειρηματίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των ταξιδιών για την ανάπτυξη των αμερικανοτουρκικών σχέσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017, 04:31