Οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν κατάπαυση του πυρός σε 176 χωριά και δήμους του Ντιγιάρμπακιρ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:08
Οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν κατάπαυση του πυρός σε 176 χωριά και δήμους του Ντιγιάρμπακιρ
Οι τουρκικές Αρχές επέβαλαν σήμερα κατάπαυση του πυρός σε 176 χωριά και δήμους της επαρχίας του Ντιγιάρμπακιρ, στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι.

«Μια κατάπαυση του πυρός επιβλήθηκε από σήμερα 14 Φεβρουαρίου στις 08.00 (07.00 ώρα Ελλάδος) μέχρι νεωτέρας» στις τοποθεσίες αυτές που βρίσκονται στις περιοχές Σιλβάν, Κουλπ, Λίτσε και Χάζρο, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κυβερνήτης του Ντιγιάρμπακιρ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το μέτρο αυτό έχει στόχο να επιτραπεί στις δυνάμεις ασφαλείας να «εξουδετερώσει» μέλη, μεταξύ των οποίων και στελέχη, του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), την οργάνωση που διεξάγει έναν αιματηρό ανταρτοπόλεμο κατά της Άγκυρας από το 1984.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ.

Η κατάπαυση αυτή του πυρός σε άνευ προηγουμένου εύρος επιβάλλεται την ώρα που η Τουρκία πραγματοποιεί από τις 20 Ιανουαρίου μια επιχείρηση στο βόρειο τμήμα της Συρίας κατά της πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Για την Άγκυρα, η κουρδική αυτή πολιτοφυλακή της Συρίας είναι μια τρομοκρατική οργάνωση που συνδέεται στενά με το PKK. Ωστόσο, η κουρδική αυτή πολιτοφυλακή υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, οι οποίες κυρίως την εξόπλισαν και την εκπαίδευσαν για να πολεμήσει την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από τη σύγκρουση μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018, 11:14