Ειδικοί εκτιμούν ότι η τρομο-υστερία που έχει καταλάβει την Ευρώπη -δικαιολογημένα ή μη- αποτελεί από μόνη της μία νίκη για την αλ Κάιντα.

«Όλη αυτή η δωρεάν διαφήμιση αποτελεί θεόσταλτο δώρο για την αλ Κάιντα» δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αλέν Σουέ, πρώην επικεφαλής των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος σε μία από τις υποτιθέμενες πηγές για τις πρόσφατες προειδοποιήσεις, προσθέτει: «Δεν χρειάζεται να κάνουν το παραμικρό. Τους αρκεί ένας κρατούμενος που μιλάει κάπου…».

«Δεν μπορείτε να επιβεβαιώσετε τα λεγόμενά του, και εάν οποιοσδήποτε βάλει μία βόμβα σε κάποιο κάδο απορριμμάτων οπουδήποτε στην Ευρώπη, ο κρατούμενος μπορεί να πει “Ορίστε, σας είχα προειδοποιήσει…”».

«Για την αλ Κάιντα είναι πολύ αποτελεσματικό να βλέπουν μία τέτοια ιστορία να κάνει τον γύρο του κόσμου», συμφωνεί και ο Ρίτσαρντ Μπάρετ, επικεφαλής της ομάδας του ΟΗΕ για την επιτήρηση των δραστηριοτήτων της αλ Κάιντα και των Ταλιμπάν, και πρώην επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής διεύθυνσης της ΜΙ6, της αγγλικής υπηρεσίας πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης