Η Βόρεια Κορέα διέψευσε σήμερα ότι έχει οποιαδήποτε εμπλοκή στην επίθεση με μαχαίρι εναντίον του Αμερικανού πρεσβευτή στη Σεούλ από έναν εθνικιστή Κορεάτη.

Ο Κιμ Κι-Γιόνγκ, 55 ετών, τραυμάτισε τον Μαρκ Λίπερτ με ένα μαχαίρι φρούτου στο πρόσωπο και το χέρι την ώρα που συμμετείχε σε ένα πρόγευμα εργασίας την Πέμπτη, μια επίθεση που κόστισε στον Αμερικανό πρεσβευτή 80 ράμματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κιμ συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Η αστυνομία της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ξεκίνησε έρευνα για την πιθανή σύνδεση μεταξύ της επίθεσης αυτής και του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Τα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τον δράση αφήνουν να εννοηθεί ότι έδρασε μόνος του και ότι πρόκειται για έναν υπερεθνικιστή που είναι πεπεισμένος πως η Ουάσινγκτον είναι ένα από τα βασικά εμπόδια στην επανένωση της κορεατικής χερσονήσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης ο Κιμ ταξίδεψε περισσότερες από έξι φορές στη Βόρεια Κορέα από το 2006 ως το 2007 και είχε προσπαθήσει να εγείρει στη Σεούλ ένα μνημείο για να τιμήσει τον Βοριεοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ-Ιλ μετά τον θάνατό του το 2011.

Το 2010 είχε καταδικαστεί με αναστολή επειδή έριξε μια πέτρα εναντίον του πρεσβευτή της Ιαπωνίας στη Σεούλ.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έδρασε έπειτα από διαταγές της Πιονγκγιάνγκ, ο Κιμ την ώρα που μεταφερόταν από το αστυνομικό τμήμα στο δικαστήριο απάντησε αρνητικά, λέγοντας: «Δεν συμβαίνει τίποτα τέτοιο».

Εξάλλου σήμερα η Βόρεια Κορέα χαρακτήρισε την επίθεση «δίκαιη τιμωρία» εναντίον του αμερικανικού εχθρού, όμως απέρριψε οποιαδήποτε ευθύνη.

Το επίσημο πρακτορείο της Πιονγκγιάνγκ μετέδωσε την ανακοίνωση μιας κυβερνητικής επιτροπής, η οποία καταγγέλλει «τις κακόβουλες προθέσεις» της Νότιας Κορέας, η οποία προσπαθεί να αποποιηθεί τις δικές της ευθύνες και «να εντείνει την εκστρατεία συκοφαντίας» που διεξάγει σε όλο τον κόσμο εναντίον της Βόρειας Κορέας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης