Ο υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την Ουκρανία να ερευνήσει τις ενέργειες του ρωσικού στρατού στην περιοχή γύρω από το Κίεβο, καθώς εντείνεται η κατακραυγή μετά τον εντοπισμό δεκάδων πτωμάτων στην πόλη Μπούτσα.

«Η απελευθέρωση της περιοχής του Κιέβου αποκαλύπτει τις βάρβαρες ωμότητες που διέπραξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις», ανέφερε ο Ζμπίγκνιου Ράου σε ανάρτησή του στο Twitter. Ο Ράου προεδρεύει για φέτος στον Οργανισμό Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προτρέπω τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ και τη διεθνή κοινότητα να βοηθήσουν την Ουκρανία ώστε αυτά τα εγκλήματα να ερευνηθούν καταλλήλως», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι διέπραξαν «σφαγή» στην Μπούτσα ενώ ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είπε ότι οι εικόνες των νεκρών ήταν «γροθιά στο στομάχι».

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας απέρριψε την κατηγορία και είπε ότι όλες οι φωτογραφίες και τα πλάνα με τα πτώματα ήταν «άλλη μια προβοκάτσια» των Ουκρανών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης