Χίλιους επιπλέον πρόσφυγες θα υποδεχθεί η Αυστρία, πέραν των 500 που είχε ανακοινώσει το περασμένο καλοκαίρι, δήλωσε χθες στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο.

«Η Αυστρία πρόκειται, ανεξαρτήτως των αιτήσεων χορήγησης ασύλου Σύρων που βρίσκονται υπό εξέταση και επιπλέον των 500 που είχαν ήδη ανακοινωθεί, να υποδεχθεί άλλους 1.000 πρόσφυγες από αυτή την περιοχή κρίσης», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, σε μια συνέντευξή της η οποία δημοσιεύεται στο φύλλο της εφημερίδας που κυκλοφορεί σήμερα Κυριακή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται να δοθεί προτεραιότητα στις γυναίκες και στα παιδιά, καθώς και σε χριστιανούς οι οποίοι υφίστανται διωγμούς, διευκρίνισε η Μικλ-Λάιτνερ στη συνέντευξή της στην Κουρίρ.
Η ανακοίνωση που είχε γίνει τον περασμένο Αύγουστο περί της υποδοχής 500 προσφύγων στην Αυστρία είχε επικριθεί από τοπικές οργανώσεις και τους Οικολόγους, ένα κόμμα της αντιπολίτευσης, που είχαν τονίσει πως ο αριθμός είναι πολύ μικρός.

«Η κατάσταση στη Συρία και στην περιοχή είναι όλο και πιο δραματική. Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη βελτίωσης της κατάστασης για αυτούς τους απελπισμένους ανθρώπους στον ορίζοντα», είπε η υπουργός αιτιολογώντας την απόφαση αυτή.

Μέχρι στιγμής, περίπου 300 Σύροι πρόσφυγες από τους 500 που προβλεπόταν έχουν φθάσει στην Αυστρία, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, τουλάχιστον 6,5 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της Συρίας, ενώ τουλάχιστον 2,6 εκατ. πρόσφυγες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα μετά το ξέσπασμα της ένοπλης σύρραξης σε αυτή, το 2011.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης