«Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 19:28
«Η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ πιστεύει ότι η Βόρεια Κορέα ευθύνεται για τον θάνατο του φοιτητή Ότο Γουόρμπειρ, όμως, όπως είπε, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν τον διαβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε τι αντιμετώπιση είχε ο νεαρός όταν ήταν υπό κράτηση, δήλωσε σήμερα η σύμβουλος του Λευκού Οίκου Κελιάν Κόνγουεϊ.

Η σύμβουλος είπε ότι «μόλις μίλησε» με τον Τραμπ για το θέμα αυτό. «Ο πρόεδρος συμφωνεί με την οικογένεια Γουόρμπιρ και θεωρεί υπεύθυνη τη Βόρεια Κορέα για τον θάνατο του Ότο Γουόρμπιερ», τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. «Ο πρόεδρος (Τραμπ) είπε ότι ο πρόεδρος Κιμ δεν γνώριζε τι συνέβη στον Ότο την εποχή εκείνη», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, η οικογένεια του 22χρονου φοιτητή, ο οποίος επέστρεψε σε κωματώδη κατάσταση στις ΗΠΑ και πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, κατηγόρησε τον Κιμ για τον θάνατο του νεαρού, με αφορμή τη δήλωση του Τραμπ ότι αποδέχεται τον ισχυρισμό του Βορειοκορεάτη ηγέτη ότι δεν γνώριζε την υπόθεση.

«Ο Κιμ και το σατανικό καθεστώς του ευθύνονται για τον θάνατο του γιου μας, του Ότο» ανέφερεαν ο Φρεντ και η Σίντι Γουόρμπιερ σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος τους. 

Κατά τη σύνοδο κορυφής στο Ανόι ο Τραμπ επαίνεσε τον Κιμ και αποδέχτηκε τη διαβεβαίωσή του ότι δεν γνώριζε τι συνέβη στον Γουόρμπιερ. «Μου λέει ότι δεν το γνώριζε και τον πιστεύω», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, επαινώντας τον Βορειοκορεάτη ηγέτη για την ηγεσία του και αποκαλώντας τον «φίλο».

Ο Γουόρμπιερ πέθανε τον Ιούνιο του 2017, αφού κρατήθηκε σε φυλακή της Βόρειας Κορέας επί 18 μήνες. Είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα αφού κατηγορήθηκε ότι έκλεψε μια προπαγανδιστική αφίσα. Η ακριβής αιτία του θανάτου του παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη, όμως τον περασμένο Δεκέμβριο η αμερικανική δικαιοσύνη αποφάνθηκε ότι είχε βασανιστεί κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του. Η Βόρεια Κορέα από την πλευρά της ισχυρίζεται ότι ο νεαρός έπαθε αλλαντίαση.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Μαρτίου 2019, 19:29