Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης απέρριψε τη συμφωνία με την Τουρκία, χαρακτηρίζοντάς τη «παράνομη» και υποστηρίζοντας ότι «παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο». Πρόκειται για την πολιτική δύναμη που πρόσκειται στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «al-Arabiya», στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμφωνία «δεν σέβεται τα έννομα δικαιώματα των υπόλοιπων χωρών της ανατολικής Μεσογείου», ενώ καλείται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να παρέμβει και να ανακόψει τις φιλοδοξίες της Τουρκίας στη Λιβύη!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αγκίλα Σαλέχ, έστειλε σχετική επιστολή στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ζητώντας την καταδίκη της επίμαχης συμφωνίας, την οποία χαρακτήρισε «απειλή προς το λιβυκό κράτος, το μέλλον και την ασφάλεια».

Η συγκεκριμένη συμφωνία που πέτυχε ο Ερντογάν έγινε με την… άλλη κυβέρνηση της Λιβύης, του κόμματος της Εθνικής Συμφιλίωσης της Λιβύης (GNA), με έδρα την Τρίπολη.

Η χώρα της βόρειας Αφρικής βρίσκεται σε εμφύλιο πόλεμο, καθώς τα ανατολικά τμήματα της Λιβύης ελέγχονται από τις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA), υπό τον στρατηγό Χαλιφά Χαφτάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης