Η Βραζιλία θα παραλάβει τρια εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 20:07
Η Βραζιλία θα παραλάβει τρια  εκατ. δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson

Η Βραζιλία θα παραλάβει μέσα στις επόμενες λίγες μέρες μια πρώτη παρτίδα 3 εκατομμυρίων δόσεων του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Μαρσέλο Κουεϊρόγκα.

Όπως τόνισε ο υπουργός, οι εξαγωγές των εμβολίων, που παρασκεύασε η φαρμακευτική εταιρεία Janssen, θυγατρική της J&J, εξακολουθούν να χρειάζεται να εγκριθούν από την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Σαφώς, εάν η απόφαση της FDA καθυστερήσει, αυτές οι 3 εκατομμύρια δόσεις μπορεί να μην είναι πλέον χρήσιμες για εμάς, λόγω του σύντομου χρονικού διαστήματος», είπε, καταθέτοντας σε μια επιτροπή της Γερουσίας που ερευνά τους χειρισμούς της βραζιλιάνικης κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αυτή η παρτίδα εμβολίων λήγει στις 27 Ιουνίου. Ο Κουεϊρόγκα ανέφερε ότι θα πρέπει να χορηγηθούν «πολύ γρήγορα» στο εθνικό πρόγραμμα ανοσοποίησης της Βραζιλίας, προτού λήξουν.

Η Βραζιλία υπέγραψε μια συμφωνία με την Janssen για να παραλάβει 38 εκατομμύρια δόσεις κατά το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οπότε η πρώτη παρτίδα φτάνει νωρίτερα από το αναμενόμενο, σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Η Επιτροπή της Γερουσίας ερευνά την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στην έγκαιρη εξασφάλιση εμβολίων, για τις οποίες πολιτικοί κατηγορούν τις αντιεμβολιαστικές απόψεις του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Σε απόλυτα μεγέθη, η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό καταγεγραμμένων κρουσμάτων παγκοσμίως, πίσω από αυτούς των ΗΠΑ και της Ινδίας.

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021, 20:07