Η Βρετανία αναμένει νέες παρτίδες εμβολίων παρά τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στις προμήθειες

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 14:15
Η Βρετανία αναμένει νέες παρτίδες εμβολίων παρά τις ανησυχίες για καθυστερήσεις στις προμήθειες

Η Βρετανία έχει φροντίσει να διασφαλίσει ότι οι δεύτερες δόσεις του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα χορηγηθούν εγκαίρως χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά εμβόλια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού Όλιβερ Ντάουντεν εν μέσω της ανησυχίας για καθυστέρηση των προμηθειών.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα η κυβέρνηση είχε προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού θα επιβραδυνόταν μέσα στον Απρίλιο κυρίως εξαιτίας της καθυστέρησης στις παραλαβές εμβολίων από το ινδικό Serum Institute.

Επίσης, η Ε.Ε. έχει προειδοποιήσει ότι θα μπλοκάρει τις αποστολές εμβολίων σε χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχουν υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού.

«Σε όλο τον σχεδιασμό μας έχουμε υπολογίσει ότι θα λάβουμε αυτές τις δεύτερες δόσεις του εμβολίου», δήλωσε ο ίδιος στο Sky News.

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Mail on Sunday ότι το εμβόλιο της Moderna θα παραδοθεί στη Βρετανία για πρώτη φορά στα μέσα Απριλίου ο Ντάουντεν απάντησε: «Αναμένουμε πράγματι το εμβόλιο της Moderna να έρθει αργότερα μέσα στον μήνα».

Μιλώντας στην εκπομπή του BBC, «Andrew Marr Show», ο υπουργός δήλωσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα χρειαστεί να συνδυάσουμε διαφορετικά εμβόλια».

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της Sunday Times ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προσφέρει 3,7 εκατομμύρια εμβόλια στην Ιρλανδία, που είναι μέλος της Ε.Ε., εν μέρει για να βοηθήσει στην άρση του lockdown στη Βόρεια Ιρλανδία, ο Ντάουντεν απάντησε ότι το Λονδίνο δεν έχει προς το παρόν πλεόνασμα εμβολίων.

«Αν φτάσουμε στο σημείο που θα έχουμε πλεόνασμα εμβολίων, θα λάβουμε αποφάσεις για το που θα διαθέσουμε αυτό το πλεόνασμα», είπε στο Sky News.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2021, 14:15