Η βρετανική κυβέρνηση δεν προγραμματίζει να εισαγάγει ένα σύστημα λειτουργίας του εμβολίου ως διαβατηρίου, βάσει του οποίου αυτοί που δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του Covid-19 δεν θα μπορούν να πάνε στην παμπ ή να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις, δήλωσε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ.

«Σίγουρα δεν σχεδιάζω να εισαγάγω οποιοδήποτε σύστημα εμβολίων-διαβατηρίων και δεν ξέρω κανέναν άλλον στην κυβέρνηση που να σχεδιάζει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Γκόουβ σήμερα στο δίκτυο Sky News.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός που είναι αρμόδιος για τα εμβόλια Νάντχιμ Ζαντχάουι είχε δηλώσει χθες, Δευτέρα 30 Νοεμβρίου, ότι αναμένει πως αυτοί που αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού πιθανόν να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο να τους αρνούνται την είσοδο σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με αυτό, ο Γκόουβ απάντησε ότι δεν πιστεύει ότι ο κόσμος θα χρειάζεται ένα εμβόλιο-διαβατήριο για να πάει στην παμπ, στο θέατρο ή σε αθλητικές εκδηλώσεις.

«Το πιο σημαντικό που πρέπει να κάνουμε είναι να εξασφαλίσουμε ότι θα εμβολιάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους» κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης