Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση» ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Το συγκεκριμένο εμβόλιο προσφέρει κατά 95% προστασία έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις. Αρχικά θα δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, που επαρκούν για 20 εκατομμύρια ανθρώπους (χορηγείται σε δύο δόσεις). Οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις θα είναι άμεσα διαθέσιμες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί ειδικοί, η τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά για τον πληθυσμό το επόμενο διάστημα.

Για “ιστορική στιγμή” έκανε λόγο ο Μπουρλά

O επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο σήμερα για «μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του Covid-19».

«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου» επισήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης