Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 09:11
Η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Το εμβόλιο των εταιρειών Pfizer και BioNTech κατά του κορωνοϊού έλαβε σήμερα έγκριση για χρήση στη Βρετανία και η χορήγησή του θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα.

«Η κυβέρνηση δέχθηκε τη σύσταση της ανεξάρτητης Ρυθμιστικής Αρχής Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA) να εγκρίνει το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για χρήση» ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Βρετανίας.

«Από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα εμβολιασμού των ανθρώπων κατά της Covid-19 στη χώρα μας» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ στο Sky News κάνοντας λόγο για «φανταστικά νέα».

Το συγκεκριμένο εμβόλιο προσφέρει κατά 95% προστασία έναντι του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις. Αρχικά θα δοθεί στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

Η Βρετανία έχει παραγγείλει 40 εκατομμύρια δόσεις, που επαρκούν για 20 εκατομμύρια ανθρώπους (χορηγείται σε δύο δόσεις). Οι πρώτες 10 εκατομμύρια δόσεις θα είναι άμεσα διαθέσιμες.

Όπως επισημαίνουν οι Βρετανοί ειδικοί, η τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί κανονικά για τον πληθυσμό το επόμενο διάστημα.

Για "ιστορική στιγμή" έκανε λόγο ο Μπουρλά

O επικεφαλής της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά έκανε λόγο σήμερα για «μια ιστορική στιγμή στη μάχη κατά του Covid-19».

«Αναμένουμε ότι η χορήγηση του εμβολίου στη Μεγάλη Βρετανία θα μειώσει τον αριθμό των νοσηλειών ανθρώπων που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου» επισήμανε από την πλευρά του ο Ουγκούρ Σαχίν, επικεφαλής της BioNTech.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2020, 10:41