Ο Βρετανός υπουργός Υγείας Σατζίντ Τζάβιντ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα συντομεύσει τη διάρκεια απομόνωσης για τους ασθενείς με Covid-19 στην Αγγλία από τουλάχιστον επτά σε πέντε ημέρες, με αρνητικό τεστ, για να «ελαχιστοποιήσει» τον αντίκτυπο του μέτρου αυτού στην οικονομία.

«Έχουμε επανεξετάσει την περίοδο απομόνωσης για όσους έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, για να διασφαλίσουμε ότι τα ισχύοντα μέτρα επιτρέπουν τη μεγιστοποίηση της οικονομικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας, για παράδειγμα, αλλά και για την ελαχιστοποίηση του κινδύνου να βγουν όσοι είναι μεταδοτικοί με τον ιό από την απομόνωση», ανέφερε ο Τζάβιντ στο Κοινοβούλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επικαλούμενος στοιχεία της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας (UKHSA) του Ηνωμένου Βασιλείου, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «περίπου τα δύο τρίτα όσων έχουν διαγνωσθεί με Covid δεν είναι πλέον μεταδοτικοί στο τέλος της πέμπτης ημέρας».

Από τη Δευτέρα, με δύο αρνητικά αυτοδιαγνωστικά τεστ (self tests) την πέμπτη και την αρχή της έκτης ημέρας, οι θετικοί σε Covid θα μπορούν να βγουν από καραντίνα. Η απομόνωση ήταν μέχρι στιγμής δέκα ημέρες, με δυνατότητα μείωσης σε επτά σε περίπτωση αρνητικού τεστ.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον δέχτηκε ισχυρή πίεση να μειώσει τη διάρκεια της απομόνωσης σε πέντε ημέρες, όπως οι ΗΠΑ, εν όψει της μαζικής απουσίας νοσούντων εργαζομένων, κάτι που διαταράσσει τη λειτουργία κρίσιμων τομέων, όπως η υγειονομική περίθαλψη, η Υγεία, η Εκπαίδευση ή οι μεταφορές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ηνωμένο Βασίλειο, με περισσότερους από 151.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας -από τους βαρύτερους απολογισμούς στην Ευρώπη- καταγράφει καθημερινά ρεκόρ ημερήσιων μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες που αποδίδονται στην παραλλαγή Όμικρον. Εν τούτοις, τα περιστατικά φαίνεται να αρχίζουν να μειώνονται τις τελευταίες ημέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης