«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να παρακμάσει», υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν προειδοποιώντας παράλληλα τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ένωσης, η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μείνει πίσω από ισχυρές ανερχόμενες οικονομίες, όπως αυτές της Ινδίας και της Κίνας.

«Ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν προέρχεται από αυτούς που θέλουν τη μεταρρύθμιση και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την αποτυχία της να μεταρρυθμιστεί και να επαναδιαπραγματευτεί», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός σε ένα φόρουμ που οργάνωσαν στο Λονδίνο οι ευρωσκεπτικιστικές οργανώσεις «Open Europe» και «Fresh Start Project».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε ο Όζμπορν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μία επιλογή:

«να μεταρρυθμιστεί ή να παρακμάσει».

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σχέση που διατηρεί η Βρετανία μαζί της, προτού να ζητήσουμε να λάβει την απόφαση αυτή ο βρετανικός λαός. Θέλουμε να παραμείνουμε σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη ή θα προτιμούσαμε να αποχωρήσουμε;» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Εάν η ΕΕ δεν αναλάβει μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών που έχουν μείνει εκτός της Ευρωζώνης και έτσι η Βρετανία μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από την Ένωση» προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης