«Η Βρετανία μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από την Ένωση»

«Η Βρετανία μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από την Ένωση»
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να μεταρρυθμιστεί γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να παρακμάσει», υποστήριξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζορτζ Όζμπορν προειδοποιώντας παράλληλα τις Βρυξέλλες ότι εάν δεν βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της Ένωσης, η ευρωπαϊκή ήπειρος θα μείνει πίσω από ισχυρές ανερχόμενες οικονομίες, όπως αυτές της Ινδίας και της Κίνας.

«Ο μεγαλύτερος οικονομικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη δεν προέρχεται από αυτούς που θέλουν τη μεταρρύθμιση και την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά από την αποτυχία της να μεταρρυθμιστεί και να επαναδιαπραγματευτεί», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός σε ένα φόρουμ που οργάνωσαν στο Λονδίνο οι ευρωσκεπτικιστικές οργανώσεις «Open Europe» και «Fresh Start Project».

Όπως είπε ο Όζμπορν, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μία επιλογή:

«να μεταρρυθμιστεί ή να παρακμάσει».

«Ήρθε η ώρα να αλλάξουμε την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη σχέση που διατηρεί η Βρετανία μαζί της, προτού να ζητήσουμε να λάβει την απόφαση αυτή ο βρετανικός λαός. Θέλουμε να παραμείνουμε σε μια μεταρρυθμισμένη Ευρώπη ή θα προτιμούσαμε να αποχωρήσουμε;» συνέχισε.

«Εάν η ΕΕ δεν αναλάβει μεταρρυθμίσεις με τις οποίες θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, θα αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και θα διασφαλιστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των χωρών που έχουν μείνει εκτός της Ευρωζώνης και έτσι η Βρετανία μπορεί να αναγκαστεί να φύγει από την Ένωση» προειδοποίησε.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014, 15:55