Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή κυρώσεων σε βάρος 49 προσώπων και οργανισμών στο πλαίσιο ενός νέου μηχανισμού που θέτει σε εφαρμογή το Λονδίνο προκειμένου να τιμωρεί παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά τον κόσμο.

Σε αυτήν τη μαύρη λίστα των προσώπων και των εταιρειών, τα περιουσιακά στοιχεία των οποίων στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παγώσουν, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων 25 Ρώσοι και 20 Σαουδάραβες. Οι Ρώσοι κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην κακομεταχείριση και τον θάνατο του δικηγόρου Σεργκέι Μαγκνίτσκι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή το 2009 ενώ οι Σαουδάραβες είναι ύποπτοι για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι, το 2018 στην Κωνσταντινούπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ εξήγησε ότι οι πρώτες κυρώσεις «θα αφορούν εκείνα τα άτομα που εμπλέκονται στα βασανιστήρια και τη δολοφονία του Σεργκέι Μαγκνίτσκι, του δικηγόρου ο οποίος αποκάλυψε τη μεγαλύτερη φορολογική απάτη στην ιστορία της Ρωσίας».

Πρόσθεσε ότι στη μαύρη λίστα θα περιληφθούν και οι υπεύθυνοι «για τη στυγνή δολοφονία του συγγραφέα και δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι».

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης