«Η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, 12:56
«Η Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία»

H Bρετανία πρέπει να αποχωρήσει από την Ε.Ε. στο τέλος Οκτωβρίου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει μια έξοδο χωρίς συμφωνία, δήλωσε η βουλευτής των Τόρις και υποψήφια διάδοχος της Τερέζα Μέι για την πρωθυπουργία, η Έσθερ Μακβέι, κάτι το οποίο ωστόσο οι Εργατικοί θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν, σύμφωνα με δήλωση του εκπροσώπου τους για θέματα οικονομίας Τζον ΜακΝτόνελ.

«Η 31η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία-κλειδί και θα αποχωρήσουμε (από την Ε.Ε.) τότε και αν αυτό σημαίνει χωρίς συμφωνία αυτό και θα γίνει» δήλωσε στο Sky News η Μακβέι, μια πρώην υπουργός και υπέρμαχος του Brexit. «Αυτή η ημερομηνία είναι τώρα προκαθορισμένη. Δεν θα ζητήσουμε και άλλη παράταση, αυτή είναι μια καταστροφική αβεβαιότητα που οι πολίτες, οι επιχειρήσεις και η χώρα δεν επιθυμούν» πρόσθεσε.

«Η απειλή τώρα είναι υπαρκτή: ένας εξτρεμιστής υπέρμαχος της εξόδου να γίνει ηγέτης των συντηρητικών και να μας ρίξει στον γκρεμό με μια έξοδο χωρίς συμφωνία. Πρέπει να προχωρήσουμε τώρα, να συσπειρώσουμε τον λαό και να εμποδίσουμε την έξοδο χωρίς συμφωνία κι αν αυτό σημαίνει να επιστρέψει η εντολή στον λαό (για ένα δεύτερο δημοψήφισμα), τότε ας είναι» είπε από τη μεριά του ο ΜακΝτόνελ.

Εν τω μεταξύ, ακόμη ένας υπέρμαχος του Brexit, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα είναι υποψήφιος διάδοχος της Μέι, μετέδωσε το Sky News.

«Πιστεύω ότι είμαι έτοιμος να ενώσω το Συντηρητικό Ενωτικό Κόμμα (Σ.τ.Σ: ο επίσημος τίτλος του κόμματος των Τόρις), έτοιμος να πραγματοποιήσω το Brexit και έτοιμος να ηγηθώ αυτής της σπουδαίας χώρας» δήλωσε ο ίδιος.

Η Μέι ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα εγκαταλείψει την πρωθυπουργία τον ερχόμενο μήνα και πολλοί από εκείνους που θέλουν να την αντικαταστήσουν δήλωσαν ότι η χώρα πρέπει να βγει από το μπλοκ στις 31 Οκτωβρίου, ακόμη και χωρίς συμφωνία.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 26 Μαΐου 2019, 12:56