Η φημισμένη αμερικανική εφημερίδα Washington Post γνωστοποίησε τη Δευτέρα ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν που θα αντιμετωπίσει στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου τον Ντόναλντ Τραμπ, τον «χειρότερο πρόεδρο της σύγχρονης εποχής».

Σε ένα άρθρο γνώμης, η εφημερίδα εκτιμά πως ο πρώην αντιπρόεδρος του Μπαράκ Ομπάμα, ηλικίας 77 ετών, «έχει όλα τα προσόντα, λόγω της ιδιοσυγκρασίας και της εμπειρίας του, για να διαχειριστεί τις κολοσσιαίες προκλήσεις» των επόμενων τεσσάρων ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2016, η Washington Post είχε διατυπώσει τη στήριξή της στην Δημοκρατική υποψήφια Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος διεκδικεί μια νέα θητεία στο σταυροδρόμι ιστορικών κρίσεων: της πανδημίας Covid-19 που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 200.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ και έχει επιφέρει σκληρό πλήγμα στην οικονομία, όπως και του κύματος οργής εναντίον του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Κι επιπλέον, σε παγκόσμια κλίμακα, με τον «αυταρχισμό» σε πλήρη άνοδο μπροστά σε μια «οπισθοχώρηση της δημοκρατίας» κι έναν «πλανήτη σε κίνδυνο λόγω της κλιματικής αλλαγής», υπογραμμίζει η εφημερίδα. Όλες αυτές οι κρίσεις «δημιουργήθηκαν, οξύνθηκαν ή αμελήθηκαν» από τον Ντόναλντ Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Προκειμένου να διώξουν τον χειρότερο πρόεδρο στη σύγχρονη εποχή, πολλοί ψηφοφόροι θα μπορούσαν να είναι έτοιμοι να ψηφίσουν τον οποιοδήποτε», τονίζει η Washington Post, καθώς οι κάλπες της 3ης Νοεμβρίου μοιάζουν πάνω απ’ όλα με ένα δημοψήφισμα για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Όμως, «ευτυχώς», οι ψηφοφόροι δεν θα χρειαστεί να «χαμηλώσουν τα κριτήριά τους» την 3η Νοεμβρίου, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, που υπογραμμίζουν το «μέγεθος της εμπειρίας» του πρώην δεξιού χεριού του Μπαράκ Ομπάμα.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει την άφιξή τους στον Λευκό Οίκο το 2009 μεσούσης της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής κρίσης και τον ρόλο του πρώην γερουσιαστή Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις με τους Ρεπουμπλικάνους και τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο για την επίτευξη ενός σχεδίου διάσωσης της οικονομίας.

Για τη “WaPo”, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος, «μαύρου προβάτου» για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο Τζο Μπάιντεν θα ήταν επίσης ικανός να «τοποθετήσει καλύτερα τις ΗΠΑ ως έναν καπιταλιστικό ανταγωνιστή απέναντι στην Κίνα», ανανεώνοντας τις διεθνείς συμμαχίες που έβλαψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Πολλές μεγάλες εφημερίδες (Chicago Tribune, Los Angeles Times…) έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στον Τζο Μπάιντεν, εντούτοις οι New York Times δεν έχουν ακόμη αποκαλύψει τις προθέσεις τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης