Η Χέδερ Νάουερτ, που είχε επιλεγεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ως η επόμενη πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι παραιτείται από την υποψηφιότητα για το πόστο αυτό, επικαλούμενη οικογενειακούς λόγους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν εξουθενωτικοί για την οικογένειά μου και ως εκ τούτου είναι προς το καλύτερο συμφέρον της οικογένειάς μου να αποσύρω την υποψηφιότητά μου», τόνισε η Νάουερτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και πρώην παρουσιάστρια του συντηρητικού τηλεοπτικού δικτύου Fox News, η Νάουερτ δεν διαθέτει καμιά προηγούμενη εμπειρία στη χάραξη εξωτερικής πολιτικής.

Ο Τραμπ ανακοίνωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι θα την χρίσει υποψήφια για την θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη για να αντικαταστήσει τη Νίκι Χέιλι η οποία παραιτήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου του 2018. Έκτοτε η θέση του Αμερικανού πρέσβη στον ΟΗΕ παραμένει κενή.

Ο Ρόμπερτ Παλαντίνο, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, τόνισε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα ορίσει «σύντομα» νέο υποψήφιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο επαίνεσε την Νάουερτ, εκφράζοντας «μεγάλο σεβασμό» στο πρόσωπό της, μετά την «προσωπική» της απόφαση να παραιτηθεί από υποψήφια πρέσβειρα στον ΟΗΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης