Η Χεζμπολάχ θα βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 21:26
 Η Χεζμπολάχ θα βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες να επιστρέψουν στις εστίες τους
Ο ηγέτης της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, δήλωσε σήμερα ότι η οργάνωσή του σκοπεύει να συντονίσει τις ενέργειές της με τις συριακές αρχές και την υπηρεσία Γενικής Ασφάλειας του Λιβάνου, προκειμένου να βοηθήσει τους Σύρους πρόσφυγες που θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους.

Ο Σαγιέντ Χασάν Νασράλα είπε ότι η Χεζμπολάχ οργανώνει έναν μηχανισμό που θα επιτρέψει να επαναπατριστεί «ο μεγαλύτερος δυνατός αριθμός Σύρων προσφύγων», όσοι δηλαδή από αυτούς βρίσκονται στον Λίβανο και επιθυμούν να επιστρέψουν εθελοντικά και με ασφάλεια στη Συρία.

Περίπου 1,5 εκατομμύριο Σύροι πρόσφυγες κατέφυγαν τα τελευταία χρόνια στον γειτονικό Λίβανο για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη χώρα τους.

Ο Νασράλα, είπε επίσης ότι οι συριακές δυνάμεις και οι σύμμαχοί τους βρίσκονται πολύ κοντά σε μια «πολύ μεγάλη νίκη» στη νότια Συρία, όπου ο στρατός έχει εξαπολύσει επίθεση εναντίον των ανταρτών.

Παράλληλα, διέψευσε την ανακοίνωση που είχε εκδώσει ο συνασπισμός που μάχεται εναντίον των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, με την οποία υποστήριζε ότι οκτώ μέλη της οργάνωσής του σκοτώθηκαν στην Υεμένη.

Μολονότι έχει τονίσει κατ' επανάληψη, ότι η Χεζμπολάχ δεν έχει στείλει μαχητές της στη χώρα αυτή, σήμερα είπε ότι «δεν επιβεβαιώνει, ούτε και διαψεύδει» αν η σιιτική οργάνωση έχει κάποιου άλλου είδους παρουσία στην περιοχή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018, 21:26