Η Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον της αφροαμερικανικής κοινότητας

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 21:53
Η Χίλαρι Κλίντον καταδίκασε τον ρατσισμό εναντίον της αφροαμερικανικής κοινότητας
Καταδικάζοντας τον ρατσισμό και απευθύνοντας έκκληση για ηρεμία, η Χίλαρι Κλίντον επισκέφθηκε σήμερα μια εκκλησία Αφροαμερικανών στο Σάρλοτ, την πόλη που συγκλονίστηκε από διαδηλώσεις και επεισόδια μετά τον θάνατο ενός μαύρου τον οποίο σκότωσε η αστυνομία.

«Είμαι γιαγιά και όπως όλες οι γιαγιάδες ανησυχώ για την ασφάλεια των εγγονιών μου» δήλωσε η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

«Όμως οι ανησυχίες μου δεν είναι οι ίδιες με εκείνες των Αφροαμερικανίδων γιαγιάδων».
«Τα εγγόνια μου είναι λευκά και καθώς είναι τα εγγόνια ενός πρώην προέδρου και μιας πρώην υπουργού Εξωτερικών, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να παραδεχθούμε ότι δεν θα βιώσουν τον ίδιο φόβο σε σύγκριση με εκείνον που περιγράφουν τα παιδιά που μίλησαν ενώπιον ενός δημοτικού συμβουλίου»επισήμανε η Κλίντον αναφερόμενη στη μαρτυρία της μικρής Ζιάνα Όλιφαντ, ηλικίας 9 ετών, η οποία απευθύνθηκε αυτήν την εβδομάδα σε τοπικούς αξιωματούχους και μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της περιέγραψε ότι έχει την αίσθηση ότι την μεταχειρίζονται διαφορετικά επειδή είναι μαύρη.

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανήλθε στο θέμα του θανάτου του Κιθ Λάμοντ Σκοτ, ηλικίας 43 ετών, που σκοτώθηκε την 20η Σεπτεμβρίου στο Σάρλοτ υπό συνθήκες που δεν έχουν διαλευκανθεί, αφού βρέθηκε αντιμέτωπος με αστυνομικούς καθώς έβγαινε από ένα όχημα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι εντόπισε στο σημείο ένα γεμάτο περίστροφο.

Το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας επιβλήθηκε για τρεις νύχτες στην περιοχή έπειτα από βίαιες διαδηλώσεις και ταραχές. Η επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον είχε προγραμματιστεί για την προηγούμενη Κυριακή και αναβλήθηκε έπειτα από αίτημα της δημοτικής αρχής του Σάρλοτ.
«Έχουν περάσει 12 ημέρες από τότε που ο Σκοτ σκοτώθηκε» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών.
«Δεν γνωρίζουμε προς το παρόν όλες τις λεπτομέρειες του περιστατικού, όμως γνωρίζουμε ότι αυτή η κοινότητα και αυτή η οικογένεια συνεχίζουν να υποφέρουν».

«Μπορούμε να παραδεχθούμε ότι υπήρξε μια έμμεση διάκριση (…) χωρίς να (θέλω να) διασύρω τους αστυνομικούς» πρόσθεσε η Χίλαρι Κλίντον κατά την παρέμβασή της.

Η ίδια κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει τον Ντόναλντ Τραμπ, εκείνους «που εκμεταλλεύονται τους φόβους των πολιτών, θέλουν να διχάσουν ακόμα περισσότερο την χώρα μας. Λένε ότι όλα μας τα προβλήματα θα επιλυθούν εύκολα με μεγαλύτερη επιβολή του νόμου, σαν ο συστηματικός ρατσισμός να μην υπήρχε στην χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 21:53