Οι χειρότερες αντισημιτικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 08:29
Οι χειρότερες αντισημιτικές επιθέσεις σε δυτικές χώρες

Η αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης σε συναγωγή στην πόλη Χάλε της Γερμανίας από νεαρό οπαδό «της Ακροδεξιάς», προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο, προστέθηκε στον μακρύ κατάλογο των «χτυπημάτων» εναντίον ισραηλιτικών κοινοτήτων σε δυτικά κράτη.

Οι σοβαρότερες επιθέσεις είναι οι εξής:

Απρίλιος 2019: Την τελευταία ημέρα της εβραϊκής γιορτής του Πάσχα, μια γυναίκα πέφτει νεκρή και άλλοι τρεις τραυματίζονται σε επίθεση ενόπλου εναντίον συναγωγής στην πόλη Πάουεϊ της νότιας Καλιφόρνιας.

Οκτώβριος 2018: Ακροδεξιός εξτρεμιστής πυροβολεί και σκοτώνει 11 ανθρώπους μέσα στη συναγωγή Δένδρο της Ζωής στην πόλη Πίτσμπεργκ της Πενσιλβάνιας. Πρόκειται για τη χειρότερη επίθεση εναντίον της ισραηλιτικής κοινότητας στην ιστορία των ΗΠΑ.

Μάιος 2014: Ένας ισλαμιστής από τη Γαλλία ανοίγει πυρ εναντίον ανθρώπων μέσα στο Εβραϊκό Μουσείο του Βελγίου στις Βρυξέλλες και σκοτώνει τέσσερις εξ αυτών. Η δίκη του άρχισε στη βελγική πρωτεύουσα στις αρχές της χρονιάς.

Απρίλιος 2014: Ένας αντισημίτης ανοίγει πυρ και σκοτώνει τρεις ανθρώπους σε κέντρο της ισραηλιτικής κοινότητας και σε εβραϊκό οίκο ευγηρίας στην Όβερλαντ Παρκ του Κάνσας. Κανένα από τα θύματα πάντως δεν ήταν θρησκευόμενος Εβραίος.

Μάρτιος 2012: Γάλλος με καταγωγή από την Αλγερία δολοφονεί τρία παιδιά κι έναν δάσκαλο μπροστά σε εβραϊκό σχολείο στην Τουλούζη, στη νότια Γαλλία. Μερικές ημέρες νωρίτερα, είχε σκοτώσει τρεις στρατιωτικούς στην κοντινή πόλη Μοντομπάν. Ο δράστης πέφτει νεκρός σε επιχείρηση της αστυνομίας.

Φεβρουάριος 1970: Επτά άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους σε εμπρησμό σε εβραϊκό οίκο ευγηρίας στο Μόναχο. Ο δράστης ή οι δράστες δεν θα βρεθούν ποτέ. Το 2017, οι γερμανικές ομοσπονδιακές εισαγγελικές αρχές βάζουν εν τέλει τον φάκελο της υπόθεσης στο αρχείο.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019, 09:57