Τα εννέα μέλη που συγκροτούν την περιφερειακή Λατινοαμερικανική συμμαχία της Alba, εξέφρασαν χθες την «κατηγορηματική» καταδίκη τους σε μία πιθανή στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και ανακοίνωσαν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στον Λίβανο.

Στην ανακοίνωση της, που εξέδωσε από το Καράκας ο γγ της ομάδας Ροδόλφο Σανς, η Μπολιβαριανή Συμμαχία για τους λαούς της δικής μας Αμερικής (Alba) «καταδικάζει κατηγορηματικά κάθε πράξη, ή πρόθεση στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία».

Η Alba καλεί τις ΗΠΑ «να απόσχουν από οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση, ή απειλή για τη χρήση βίας κατά του λαού και της συριακής κυβέρνησης», κατηγορώντας την Ουάσιγκτον ότι χρησιμοποιεί εναντίον της Δαμασκού την ίδια στρατηγική που επιστράτευσε και κατά της Λιβύης, του Ιράκ και της Αιγύπτου.
Επίσης, η Μπολιβαριανή Συμμαχία ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αποστείλει την ερχόμενη εβδομάδα ένα αεροσκάφος με φορτίο ανθρωπιστικής βοήθειας για τους Σύρους πρόσφυγες στον Λίβανο.
Την Alba συνθέτουν οι χώρες της Λατινικής Αμερικής που κυβερνώνται από αριστερές κυβερνήσεις και διατηρούν τεταμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ, όπως η Κούβα, η Βενεζουέλα, ο Ισημερινός, η Βολιβία και η Νικαράγουα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης