Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προετοιμασίες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ιαπωνία για την έγκαιρη αντιμετώπιση ενδεχόμενης απειλής από τον πύραυλο της Β. Κορέας ο οποίος αναμένεται να εκτοξευτεί μέσα στον Απρίλιο. Η ανησυχία του υπουργείου Άμυνας είναι έντονη καθώς θεωρείται πιθανό κομμάτια του πυραύλου να πέσουν μέσα στο έδαφος της ασιατικής χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ήδη, το Σάββατο το πρωί ένα καταδρομικό του Πολεμικού Ναυτικού, εφοδιασμένο με το σύστημα αεράμυνας «Aegis», αναχώρησε από λιμάνι κοντά στην πρωτεύουσα, Τόκιο, προκειμένου να είναι έτοιμο να πλήξει τυχόν διαστημικά «σκουπίδια» που θα δημιουργηθούν από την εκτόξευση.

Νωρίτερα, την Παρασκευή, ο υπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας, Naoki Tanaka, είχε δώσει εντολή στις Ένοπλες Δυνάμεις να καταστρέψουν οποιοδήποτε κομμάτι του βορειοκορεατικού πυραύλου διαπιστωθεί πως καταλήγει σε ιαπωνικό έδαφος.

Το «Kirishima» αναχώρησε από τη ναυτική βάση στην παραθαλάσσια πόλη Γοκοσούκα, με προορισμό τη θαλάσσια περιοχή δυτικά της νήσου Οκινάουα από όπου αναμένεται να περάσει ο πύραυλος που θα μεταφέρει δορυφόρο της Β. Κορέας στο Διάστημα. Συνολικά, στο σημείο θα αναπτυχθούν τρία καταδρομικά με το συγκεκριμένο σύστημα αεράμυνας.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συστοιχίες πυραύλων εδάφους-αέρος PAC-3

Παράλληλα, αυτοκινητοπομπή του στρατού, η οποία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής από στρατόπεδο της κεντρικής Ιαπωνίας έφθασε το πρωί του Σαββάτου σε ναυτική βάση της πόλης Κουρέ στην επαρχία Χιροσίμα.

Ανάμεσα στα οχήματα βρίσκονται και φορτηγά που μεταφέρουν συστοιχίες πυραύλων εδάφους αέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας Patriot Advanced Capability-3 (PAC-3). Η αυτοκινητοπομπή αναμένεται να μεταφερθεί, σήμερα, Κυριακή με πλοία στο νησί της Οκινάουα προκειμένου να ενταχθεί στην αντιπυραυλική «ασπίδα».

Πύραυλοι PAC-3 θα αναπτυχθούν σε τέσσερις διαφορετικές τοποθεσίες στην ευρύτερη περιοχή, την ίδια στιγμή που περιμετρικά της πρωτεύουσας Τόκιο θα βρίσκονται σε ετοιμότητα ειδικά κλιμάκια του στρατού με το συγκεκριμένο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας προκειμένου να συνδράμουν στην εξουδετέρωση τυχόν απειλής από τον πύραυλο της Β. Κορέας.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Κολοσσιαίο πλωτό αντι-βαλλιστικό ραντάρ πλέει προς Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012, 08:22
Ανήσυχος ο Ακίνο εν όψει της εκτόξευσης του δορυφόρου, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012, 09:12

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης