Ιαπωνία: Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής στη ναυτική αποστολή που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 06:53
Ιαπωνία: Δεν εξετάζουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής στη ναυτική αποστολή που έχουν προτείνει οι ΗΠΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει αλλαγή στη στάση της χώρας και δεν πρόκειται, αυτήν τη στιγμή, να πάρει αποφάσεις για την ανάπτυξη στοιχείων των ιαπωνικών ενόπλων δυνάμεων στην αρμάδα που προτείνουν οι ΗΠΑ να σχηματιστεί για να εγγυάται την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στον Κόλπο.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση που έχει εκφράσει ο υπουργός Άμυνας Τακέσι Ιουάγια, ο Σούγκα περιορίστηκε να απαντήσει ότι η απόφαση του Τόκιο παραμένει «αυτή που είπε ο υπουργός Ιουάγια».

Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο Τζον Μπόλτον, συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον Ιάπωνα υπουργό Εξωτερικών Τάρο Κόνο, τον Ιουάγια και τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Σοτάτο Γιάτσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε δήλωσε παράλληλα χθες ότι πριν λάβει αποφάσεις για το εάν η χώρα θα συμμετάσχει στη ναυτική αποστολή την οποία πρότειναν οι ΗΠΑ, το Τόκιο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τη μοναδική, κατ’ αυτόν, δυνατότητα που διαθέτει για να συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της έντασης.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, 06:54