Ιαπωνία: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για μάσκες του Τραμπ

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 17:12
Ιαπωνία: Εκτοξεύτηκε η ζήτηση για μάσκες του Τραμπ
Χρυσές δουλειές κάνει μια μικρή επιχείρηση στην Ιαπωνία η οποία κατασκευάζει μάσκες που απεικονίζουν το πρόσωπο του νεοεκλεγέντος προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ μετά τη νίκη του στις 8 Νοεμβρίου.

"Δεν ξέρω αν είναι καλό πράγμα για την Ιαπωνία, αλλά για εμάς, που κατασκευάζουμε μάσκες από καουτσούκ, η ζήτηση εκτοξεύθηκε από τότε που κέρδισε", δηλώνει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τακαχίρο Γιαγκιχάρα, στέλεχος της εταιρείας Ogawa Studios που έχει την έδρα της στη Σαϊτάμα, βόρεια του Τόκιο.

Η εταιρεία, που κατασκευάζει μάσκες που απεικονίζουν πολιτικούς, ήρωες κινουμένων σχεδίων, παλαιστές του σούμο, ακόμα και τον Βούδα, άρχισε να διαθέτει στην αγορά τις μάσκες του Τραμπ τον Μάιο έναντι 2.400 γεν (20 ευρώ). Πούλησε 1.800 μάσκες τους μήνες που ακολούθησαν μέχρι τις εκλογές και στη συνέχεια 5.000 σε διάστημα μόνο μερικών ημερών. Ελπίζει να πουλήσει άλλες 8.000 έως το τέλος του έτους, κυρίως σε Ιάπωνες πελάτες.

"Ο κ. Τραμπ είναι πάντοτε θυμωμένος και φωνάζει στις ομιλίες του, αυτό το θέαμα προσφέρεται τέλεια για την κατασκευή μιας μάσκας", εξηγεί ο Γιαγκιχάρα. "Δεν θα ήταν το ίδιο με την (Χίλαρι) Κλίντον".

Δείτε το σχετικό βίντεο


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016, 17:12