Μια κοινοπραξία ιδιωτικών και κρατικών επιχειρήσεων στην Ιαπωνία και τη Γαλλία υπό την ηγεσία της Mitsubishi Heavy Industries αποφάσισε να μην συμμετάσχει στην κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην τουρκική πόλη Σινώπη, σύμφωνα με την εφημερίδα The Nikkei.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, η απόφαση απόσυρσης από το έργο συνδέεται με τον διπλασιασμό του προϋπολογισμού της κατασκευής εγκαταστάσεων (έως και 44 δισεκατομμύρια δολάρια) λόγω αυξημένων απαιτήσεων ασφάλειας μετά το ατύχημα στον πυρηνικό σταθμό Fukushima-1 το 2011, σύμφωνα με το TASS.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες, μετά την πτώση της ισοτιμίας της τουρκικής λίρας, τα μέρη δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε συμβιβασμό σχετικά με το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας μετά την έναρξη λειτουργίας του πυρηνικού σταθμού.

Η δημοσίευση σημειώνει ότι η απόφαση της κοινοπραξίας να αποχωρήσει από το έργο κατασκευής πυρηνικών σταθμών στην Τουρκία θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ιαπωνική πυρηνική βιομηχανία, η οποία αντιμετωπίζει δυσκολίες τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στο εξωτερικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης