Ιαπωνία: Λήξη της κατάστασης ανάγκης σε έξι νομούς στο τέλος Φεβρουαρίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:04
Ιαπωνία: Λήξη της κατάστασης ανάγκης σε έξι νομούς στο τέλος Φεβρουαρίου

Η ιαπωνική κυβέρνηση θα τερματίσει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε όλη τη χώρα, εκτός της πρωτεύουσας Τόκιο και τριών γειτονικών νομών, στα τέλη του μήνα, μία εβδομάδα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προγραμματιστεί, όπως μετέδωσε σήμερα η δημόσια τηλεόραση NHK.

Τα περιοριστικά μέτρα κατά της COVID-19 θα λήξουν στους νομούς Οσάκα, Κιότο, Χιόγκο, Άιτσι, Γκιφού και Φουκουόκα, σύμφωνα με τη NHK.

Η κυβέρνηση είχε θέσει 11 από τους 47 νομούς της Ιαπωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τον Ιανουάριο, καθώς ένα τρίτο κύμα της πανδημίας COVID-19 έπληξε τη χώρα. Τα μέτρα έχουν ήδη αρθεί σε έναν από τους νομούς που είχαν επιβληθεί, στο νομό Τοσιτζί.

Οι μολύνσεις από τον κορωνοϊό έχουν μειωθεί σημαντικά σε όλη τη χώρα μετά την έξαρση που κατέγραψαν στις αρχές Ιανουαρίου, συμπεριλαμβανομένης και της πρωτεύουσας Τόκιο, ενώ η κυβέρνηση ελπίζει ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στους τέσσερις νομούς θα τερματιστεί όπως έχει προγραμματιστεί, στις 7 Μαρτίου.

Υπό την εφαρμογή των τελευταίων μέτρων, η κυβέρνηση ζήτησε από τα μπαρ και τα εστιατόρια να κλείνουν στις 20:00.

Παράλληλα, ανακλήθηκε η προώθηση του επιδοτούμενου προγράμματος τουρισμού «Go To Travel», στο πλαίσιο της εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Η Ιαπωνία είχε μέχρι την 24η Φεβρουαρίου αναφέρει 426.000 περιστατικά μόλυνσης από τον κορωνοϊό και 7.645 θανάτους, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021, 10:04