Ιαπωνία: Μία νεκρή και μία σοβαρά τραυματίας από το πέρασμα του τυφώνα Φασάι

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 07:27
Ιαπωνία: Μία νεκρή και μία σοβαρά τραυματίας από το πέρασμα του τυφώνα Φασάι

Ένας από τους πιο ισχυρούς τυφώνες που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία έπληξε το Τόκιο σήμερα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα, να τραυματιστεί σοβαρά άλλη μία, να προκληθούν τεράστια προβλήματα στις συγκοινωνίες και διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Σφοδροί άνεμοι και βροχόπτωση-ρεκόρ κατά τόπους «σφυροκόπησαν» περιοχές της πρωτεύουσας πριν το «μάτι» του ακραίου φαινομένου κινηθεί προς βορειοανατολική κατεύθυνση, προς τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Περισσότερες από 130 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ δεκάδες σιδηροδρομικές συνδέσεις παρέμειναν κλειστές για ώρες, προκαλώντας μεγάλες καθυστερήσεις στις μετακινήσεις στην ευρύτερη περιοχή της ιαπωνικής πρωτεύουσας, μητρόπολης 36 εκατομμυρίων κατοίκων. Οι Αρχές προέτρεψαν τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν, λόγω των συνεχιζόμενων σφοδρών ριπών ανέμων.

Ο τυφώνας Φασάι -όνομα λαοτιανής γυναίκας-  έπληξε το Τσίμπα, προάστιο του Τόκιο, λίγο πριν από τα ξημερώματα, με ανέμους ταχύτητας έως και 207 χιλιόμετρα την ώρα, τους πιο σφοδρούς που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Μια γυναίκα περίπου 50 ετών επιβεβαιώθηκε ότι είναι νεκρή, λίγες ώρες αφότου βρέθηκε σωριασμένη σε δρόμο και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο. Πλάνα που κατέγραψε κοντινό κλειστό τηλεοπτικό σύστημα παρακολούθησης τη δείχνουν να πέφτει με δύναμη σε τοίχο κτηρίου, λόγω των σφοδρών ανέμων, σύμφωνα με το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Ακόμη μία γυναίκα, περίπου 20 ετών, διακομίστηκε σε νοσοκομείο εσπευσμένα από το σπίτι της στην Ιτσιχάρα, καθώς τραυματίστηκε σοβαρά, όταν μεταλλικός στύλος από γήπεδο γκολφ ξεριζώθηκε και έπεσε πάνω στην κατοικία της.

Σημειώθηκαν επίσης κατολισθήσεις, μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά χειμάρρου, ενώ έως και 930.000 σπίτια έμειναν για κάποιες ώρες χωρίς ρεύμα, ανάμεσά τους ολόκληρη η Καμογκάουα, σύμφωνα με το NHK.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2019, 07:33