Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Άμπε απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 03:05
Ιαπωνία: Ο πρωθυπουργός Άμπε απέκλεισε το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών
Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίντζο Άμπε, δήλωσε την Τετάρτη ότι δεν είναι στα σχέδιά του η διάλυση της Κάτω Βουλής για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών και ότι προτεραιότητα για το νέο έτος θα έχει η οικονομία. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε για το νέο έτος, ο 'Αμπε ανέφερε ότι «δεν εξετάζει καθόλου να διαλύσει την Κάτω Βουλή για να προκηρύξει πρόωρες εκλογές».

Η φημολογία σχετικά με τον χρόνο των επόμενων εκλογών για την Κάτω Βουλή έχει φουντώσει τους τελευταίους μήνες. «Θα μπορούσε κάλλιστα να έχουμε διάλυση της Κάτω Βουλής και γενικές εκλογές φέτος, (επομένως) θα διατηρήσουμε και ενισχύσουμε τις προετοιμασίες μας για τη μάχη», δήλωσε ο Γιοσιχίκο Νόντα, γενικός γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος (του κύριου κόμματος της Αντιπολίτευσης), στη σημερινή πρωτοχρονιάτικη τελετή του κόμματός του.

Ο ηγέτης του ιαπωνικού κομμουνιστικού κόμματος, Κάζουο Σίι, δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι πιθανή η πτώση της κυβέρνησης 'Αμπε, εάν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ενισχύσουν τη συνεργασία τους.

Τα τέσσερα κύρια αντιπολιτευόμενα κόμματα - το Δημοκρατικό, το Κομμουνιστικό, το Φιλελεύθερο και το Σοσιαλδημοκρατικό - έχουν αποφασίσει να συνεργασθούν εναντίον του κυβερνητικού μπλοκ στις επόμενες εκλογές για την Κάτω Βουλή, ο χρόνος διεξαγωγής των οποίων εξαρτάται αποκλειστικά από τον 'Αμπε.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017, 03:06