Ιαπωνία: Ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στους πυρηνικούς σταθμούς

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 07:43
Ιαπωνία: Ο σεισμός δεν προκάλεσε ζημιές στους πυρηνικούς σταθμούς
Οι εταιρείες Japan Atomic Power Co και Tokyo Electric Power Co (Tepco) ανέφεραν πως δεν υπάρχουν προβλήματα στους τρεις πυρηνικούς σταθμούς τους στην ανατολική Ιαπωνία μετά το σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε βορείως του Τόκιο.

Αξιωματούχος της Japan Atomic δήλωσε πως δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στο σταθμό Τοκάι Νταϊνί, δυναμικότητας 1,1 γιγαβάτ, ο οποίος είναι κλειστός από το Μάιο του 2011. Εκπρόσωπος της Tepco δήλωσε ότι δεν καταγράφηκαν προβλήματα στο πυρηνικό σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊίτσι, ο οποίος καταστράφηκε από το σεισμό του Μαρτίου 2011, ούτε στο σταθμό Φουκουσίμα-Νταϊνί, ο οποίος παραμένει κλειστός από το Μάρτιο του 2011.

Σημειώνεται ότι μια πρώτη ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή αρχικά γύρω στις 12:30 (τοπική ώρα, 06:30 ώρα Ελλάδας) και ακολούθησε για δέκα δευτερόλεπτα μια σειρά πολύ ισχυρών δονήσεων.

Πολλά σιδηροδρομικά δρομολόγια, μεταξύ των οποίων αυτά των τρένων υψηλής ταχύτητας (Σινκάνσεν) που συνδέουν το Τόκιο με τη νομαρχία της Φουκουσίμα, διακόπηκαν αμέσως για να ελεγχθούν οι γραμμές, όμως η κυκλοφορία σύντομα επανελήφθη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Σεισμός 5,6 Ρίχτερ στο Τόκιο

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 07:44