Δυνάμεις της ιαπωνικής ακτοφυλακής συνεχίζουν σήμερα τις έρευνες στην Ανατολική Σινική Θάλασσα προσπαθώντας να βρουν επιζώντες από ένα πλοίο μεταφοράς ζωντανών ζώων που ναυάγησε την Τετάρτη με 43μελές πλήρωμα, από το οποίο έχει διασωθεί μέχρι στιγμής μόνο ένας.

Το πλοίο Gulf Livestock 1 έπεσε σε τρικυμία εξαιτίας τυφώνα και εξέπεμψε σήμα κινδύνου τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, ενώ βρισκόταν σε απόσταση περίπου 185 χιλιομέτρων από το νησί Αμάμι Οσίμα (νοτιοδυτική Ιαπωνία).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλήρωμά του αποτελείται συνολικά από 39 Φιλιππινέζους, δύο Νεοζηλανδούς και δύο Αυστραλούς. Το πλοίο μετέφερε 5.800 αγελάδες από τη Νέα Ζηλανδία σε κινεζικό λιμάνι.

Η ιαπωνική ακτοφυλακή δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να περισυλλέξει παρά μόνο έναν επιζώντα, τον 45χρονο Φιλιππινέζο Σαρένο Εντβαρόντο.

Η μία από τις μηχανές του πλοίου είχε υποστεί βλάβη, όταν ένα τεράστιο κύμα το αναποδογύρισε, σύμφωνα με τη μαρτυρία αυτού του ναυτικού, την οποία επικαλείται σήμερα ανακοίνωση της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Εντβαρόντο εξήγησε πως πήδηξε στη θάλασσα όταν το πλοίο αναποδογύριζε και είχε μόλις τον χρόνο να φορέσει ένα σωσίβιο. Το πλοίο στη συνέχεια βυθίστηκε, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ναυτικός αυτός λέει πως δεν είδε άλλα μέλη του πληρώματος ενώ περίμενε βοήθεια.

Ωστόσο, στην ίδια ζώνη εντοπίστηκε από αεροπλάνο το βράδυ της Τετάρτης μια φουσκωτή λέμβος, όμως οι διασώστες δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να φτάσουν σ’ αυτή.

Τρία σκάφη της ακτοφυλακής, πέντε αεροπλάνα και δύτες συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης