Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα ότι το Τόκιο θα συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης (EBRD) σε μια προσπάθεια να περιορίσει τις νέες επενδύσεις στη Ρωσία, ως απάντηση στις κυρώσεις που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Suga δήλωσε επίσης ότι η Ιαπωνία θα παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τα οποία ανήκουν σε «ιδιώτες και επιχειρήσεις που εκτιμάται ότι ενεπλάκησαν άμεσα στην προσάρτηση της Κριμαίας και την αποσταθεροποίηση της περιοχής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την κατάρριψη ενός επιβατικού αεροπλάνου των μαλαισιανών αερογραμμών πάνω από την Ανατολική Ουκρανία στα μέσα Ιουνίου, εν μέσω συνεχιζόμενων εντάσεων στην περιοχή.

Η Ιαπωνία θα σταματήσει επίσης όλες τις εισαγωγές από την Κριμαία, ανακοίνωσε ο Suga. Ωστόσο, δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει επίσημα στοιχεία για το εμπόριο μεταξύ Ιαπωνίας και της περιοχής, και επομένως δεν μπορεί να πει πόσο μεγάλης κλίμακας θα είναι αυτές οι κυρώσεις.

«Συνεχίζουμε να παροτρύνουμε έντονα τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στους αυτονομιστές και τους αντάρτες να συνεργαστούν με τις διεθνείς έρευνες για την κατάρριψη του αεροπλάνου της Μαλαισίας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης