Σοκ στην Αυστραλία. Γιατρός από την πολιτεία της Βικτώριας κατηγορείται ότι μόλυνε τουλάχιστον 12 γυναίκες, οι περισσότερες έγκυες, με τον ιό της ηπατίτιδας C, από το αίμα του.

Προς το παρόν, δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εναντίον του αναισθησιολόγου, εντούτοις ο Ιατρικός Σύνδεσμος του απαγόρευσε να ασκεί τα ιατρικά του καθήκοντα, εφόσον συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ιατρικές Αρχές θορυβήθηκαν, όταν ανακάλυψαν ότι είχε μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδα C μια ομάδα εγκύων. Εξετάσεις που ακολούθησαν επιβεβαίωσαν ότι ο ιός από τον οποίον προσεβλήθησαν οι γυναίκες ταίριαζε απόλυτα με το DNA του θεράποντος  ιατρού τους.

Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο μεταδόθηκε η μόλυνση δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί. Ωστόσο ο συνήθης όμως τρόπος μετάδοσης είναι από μολυσμένες σύριγγες.

Υπάλληλοι του Υπουργείου Ανθρωπίνων Υπηρεσιών βεβαιώνουν ότι έχουν εντοπίσει όλα τα θύματα, επομένως, δεν υπάρχει φόβος περαιτέρω μολύνσεων, ιδιαίτερα μετά την απόλυση του γιατρού.
Να σημειωθεί ότι όλες οι περιπτώσεις της ηπατίτιδας C θα πρέπει να καταγράφονται, εξαιτίας της επικινδυνότητας εξάπλωσης της νόσου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης