Άσπρη… μέρα είδαν τελικά oι Βούλγαροι, αφού το χιόνι έφερε και πάλι το χαμόγελο στα χείλη τους, που είχε χαθεί εξαιτίας της πολύμηνης ξηρασίας.

Το τελευταίο 24ωρο, χιονίζει ακατάπαυστα σε όλη σχεδόν τη χώρα, δικαιώνοντας τις μετεωρολογικές προγνώσεις για «λευκά Χριστούγεννα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, το χιόνι έφερε μαζί του και το σύνηθες κυκλοφοριακό χάος, τόσο στη Σόφια όσο και σε άλλες μεγάλες βουλγαρικές πόλεις.

Το χιόνι έφτασε ήδη τους 50 και πλέον πόντους στη βουλγαρική Ροδόπη και άλλους ορεινούς όγκους της χώρας, ενώ κάποιοι ανυπόμονοι σκιέρ ανέβηκαν κιόλας στις πίστες του Μπάνσκο, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις της Υπηρεσίας Ορεινής Διάσωσης να περιμένουν να σταματήσει η χιονόπτωση.

Ωστόσο, αυτό το δημοφιλές χιονοδρομικό κέντρο της Νοτιοδυτικής Βουλγαρίας, όπου συχνάζουν και πολλοί Έλληνες λάτρεις των χειμερινών σπορ, παρέμεινε απρόσιτο για πολλές ώρες σήμερα, καθώς δύο νταλίκες «δίπλωσαν» και έκλεισαν τον δρόμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποχρεωτικές είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες σε όλες τις ορεινές περιοχές της Βουλγαρίας, σύμφωνα με την Τροχαία, η οποία συνέστησε στους οδηγούς να μην αναχωρούν για ταξίδι σήμερα, αν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης