Με ασφάλεια έφτασε στο λιμάνι του Μόλντε το κρουαζερόπλοιο Viking Sky που είχε μείνει ακυβέρνητο με θυελλώδη καιρό σε απόσταση 100 μέτρων από τις ακτές της Νορβηγίας .

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Συνολικά 1.373 άνθρωποι είχαν αρχίσει το ταξίδι και περίπου 900 εξακολουθουσαν να βρίσκονται μέσα στο πλοίο, όταν αυτό έφθασε στο Μόλντε, στη δυτική ακτή της Νορβηγίας. Οι 479 μεταφέρθηκαν στην ξηρά με ελικόπτερα εν μέσω καταιγίδας 
 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Το «κρουαζιερόπλοιο του τρόμου» Viking Sky έφθασε τελικά με ασφάλεια στο νορβηγικό λιμάνι του Μόλντε, έχοντας διαφύγει παραλίγο την καταστροφή, αφού οι μηχανές του υπέστησαν βλάβη στη διάρκεια καταιγίδας.

 

Αντικείμενα έφευγαν από την μια μεριά στην άλλη και έπεφταν πάνω στον κόσμο.  Ένα κύμα έσπασε την πόρτα και μπήκαν νερά παντού. 

 

 

Τα βίντεο που τράβηξαν επιβάτες στο εσωτερικό του πλοίου δείχνουν τον τρόμο που βίωσαν, καθώς  για κρουαζιέρα αναψυχής, έζησαν τον χειρότερο εφιάλτη τους.

 

 

 

Όπως φαίνεται άνθρωποι προσπαθούν να κρατηθούν από αντικείμενα, καθώς κάθονται σε καρέκλες ή πιάνονται από ογκώδη έπιπλα, την ώρα που όλα τα έπιπλα πετάγονται από την μια άκρη στην άλλη. Φαίνονται μάλιστα και διάφορα αντικείμενα να πέφτουν πάνω σε επιβάτες! 

 

 

 

«Μερικοί επιβάτες χρειάστηκαν ράμματα, αρκετοί χτύπησαν και κόπηκαν, δύο έχουν σπασμένα πλευρά, ευτυχώς εμείς είμαστε καλά. Μας πήρε το ελικόπτερο από το κρουαζιερόπλοιο, κι αυτή ήταν πολύ τρομακτική εμπειρία. Δεν είχα μπει ποτέ σε ελικόπτερο, οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί… Κατέβηκε ο διασώστης και μας πήρε και έκλεισα τα μάτια μου μέχρι να φτάσω στο ελικόπτερο. Ήταν 15 άτομα μαζί μου και φτάσαμε στη στεριά μετά από 20 λεπτά», δήλωσε επιβάτης.

 

 

 

Mετά την επαναλειτουργία μιας από τις μηχανές του, το κρουαζιερόπλοιο κατάφερε να σταθεροποιηθεί ρίχνοντας άγκυρα σε περιοχή σχεδόν δύο χιλιόμετρα από τις νορβηγικές ακτές και οι αρχές ξεκίνησαν μια μεγάλη επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου και μεταφοράς των επιβατών με πέντε ελικόπτερα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης