Το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η ρωσική κυβέρνηση αφορά και τη ρωσική αεροπορική εταιρεία Aeroflot, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών, Alexei Kudrin, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων.

«Θα πραγματοποιήσουμε ένα σημαντικό πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων. Αυτό αφορά τις εταιρείες πετρελαίου, αλλά και μια σειρά άλλων ομίλων σε διάφορους τομείς, από την Aeroflot έως την Svyazinvest» (Τηλεπικοινωνίες), δήλωσε ο κ. Kudrin στη Δούμα (κάτω Βουλή του κοινοβουλίου), σύμφωνα με τα πρακτορεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο υπουργός είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι η ρωσική κυβέρνηση ελπίζει να εξασφαλίσει τα επόμενα πέντε χρόνια έσοδα 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων (38 δισ. ευρώ) από αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν στα τέλη Ιουλίου ότι έχουν συντάξει κατάλογο 11 επιχειρήσεων του δημόσιου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα είναι εν μέρει διαθέσιμες προς πώληση από το 2011 έως το 2013, ενώ το κράτος θα διατηρεί τον έλεγχο.

Στις εταιρείες αυτές περιλαμβάνονται η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, Sberbank, η ρωσική κρατική τράπεζα VTB, δεύτερη στη χώρα από πλευράς ενεργητικού, καθώς και ο πρώτος πετρελαϊκός όμιλος, Rosneft, σύμφωνα με τον κατάλογο που δημοσιεύθηκε στα τέλη Ιουλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aeroflot, η μεγαλύτερη ρωσική αεροπορική εταιρεία, μετέφερε 11 εκατ. επιβάτες το 2009, και υπολογίζει να επιτύχει σχεδόν το διπλάσιο το 2010.

Η εταιρεία, από το 2006 μέλος της συμμαχίας SkyTeam υπό την καθοδήγηση των Air France / KLM και Delta Airlines, αναμένει να επιτύχει κύκλο εργασιών ύψους 18 δισ. δολαρίων (13 δις ευρώ) το τρέχον έτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης