Ειδησεογραφικό «black-out» από τους δημοσιογράφους του Μάλι με την επιχείρηση «Νεκρός Τύπος» σε ένδειξη διαμαρτυρίας αλλά και ως άσκηση πίεσης, προκειμένου να απελευθερωθεί ένας συνάδελφός τους που συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα από την κρατική υπηρεσία πληροφοριών.

«Καμία εκπομπή και κανένα έντυπο μέχρι να απελευθερωθεί ο συνάδελφός μας της «Le Rebublicain» δήλωσε ο Σαμπί Τουρέ, διευθυντής έκδοσης της «Info Matin».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται πως ο συλληφθείς δημοσιογράφος Μπουκαρί Ντάου, διευθυντής έκδοσης της «Le Rebublicain», είχε δημοσιεύσει μια «ανοικτή επιστολή στρατιωτών εναντίον του πραξικοπηματία λοχαγού Αμάντου Χάγια Σανόγκο.

 Στην επιστολή αυτή προς τον προσωρινό πρόεδρο Ντιονκουντά Τραορέ, «στρατιώτες του μετώπου εξέφραζαν την οργή τους για τα προνόμια που δόθηκαν» στο λοχαγό Σανόγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πληροφορηθήκαμε ότι ενώ εμείς πεθαίνουμε μέσα στη μεγάλη έρημο, ο λοχαγός Σανόγκο, επειδή έκανε ένα πραξικόπημα και έβαλε τη χώρα στην κατάσταση που γνωρίζουμε, πρέπει να έχει ένα μισθό τεσσάρων εκατομμυρίων φράγκων Κεντρικής Αφρικής» (πάνω από 6.000 ευρώ το μήνα), αναφέρεται στην επιστολή αυτή που υπογράφεται από κάποιον «λοχαγό Τουρέ».

Η γενική συνέλευση των δημοσιογράφων, καταγγήλλουν επανειλημμένες παραβιάσεις της ελευθερίας του Τύπου στο Μάλι.

Επιμέλεια : Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης