Επιχειρηματίας από το Μουμπάι έφερε την επανάσταση στο ντελίβερι. Κατασκεύασε μία από τις καλύτερες συσκευασίες για take-out φαγητό καθώς κρατάει το λαχταριστό έδεσμα ζεστό: φροντίζοντας η συσκευασία να έχει τον κατάλληλο εξαερισμό.

Ο Vinay Mehta κουρασμένος από τις κρύες πίτσες που του παραδίδονταν, αποφάσισε να κάνει τη διαφορά. Ετσι σχεδίασε το VENTiT, ίσως το καλύτερο κουτί για πίτσα στον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συσκευασία του Mehta κέρδισε αυτή τη τιμή από τον Scott Wiener, λάτρη της πίτσας και συγγραφέα του βιβλίου «Viva La Pizza! The Art of the Pizza Box».

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα εστιατόρια take-out, λένε οι ειδικοί, είναι ο κακός αερισμός της συσκευασίας. Ο ατμός παγιδεύεται στο εσωτερικό της συσκευασίας συμπυκνώνεται στο φαγητό, μετατρέποντάς το μη ελκυστικό από την υγρασία ενώ χάνει και τα αρώματά του. Ο Mehta βρήκε τη λύση στο πρόβλημα. Συνειδητοποίησε ότι τα περισσότερα κουτιά της πίτσας είναι αναποτελεσματικά επειδή είχαν τρύπες στο πλάι για να απελευθερώνεται ο ατμός-αλλά μαζί με τον ατμό το φαγητό κρυώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαρτονένια συσκευασία αποτελείται από τρία επίπεδα: δύο επίπεδες επιφάνειες και μία με αυλακωτό ενδιάμεσο φύλλο. Τα κουτιά VENTiT διαθέτουν οπές στις δύο επίπεδες επιφάνειες, αλλά όχι στο μεσαίο στρώμα. Αυτό επιτρέπει στον ατμό να «ταξιδέψει» μέσα από τις αυλακώσεις, χωρίς να παγιδεύεται μέσα στο κουτί. Η πατέντα του ξεκίνησε να διατίθεται το 2011 και σήμερα οι πωλήσεις του έχουν εκτοξευτεί. Ηδη για τη χώρα του κατασκευάζει 100.000 κουτιά το μήνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης