Το πράσινο «φως» για την ίδρυση του κόμματος, «Μέλλον και Ελευθερία» (Futuro e Liberta), έδωσε χθες ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, Gianfranco Fini.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ιταλικής βουλής, η νέα, αυτή, πολιτική δύναμη, «θα πρέπει να λειτουργήσει ως ένα κίνημα γνώμης, όχι ως μια βαριά κομματική οντότητα, χωρίς πρωταγωνιστικές κορώνες και αδικαιολόγητες ζήλειες». Υπενθυμίζεται ότι η κοινοβουλευτική ομάδα «Μέλλον και Ελευθερία», η οποία συστάθηκε στις 30 του περασμένου Ιουλίου, διαθέτει τριάντα πέντε βουλευτές και δέκα γερουσιαστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τους κεντροδεξιούς «εθνοπατέρες», οι οποίοι διάλεξαν να ακολουθήσουν τον Fini, μετά τη διαγραφή του από το μπερλουσκονικό «Λαό της Ελευθερίας», που πραγματοποιήθηκε με εντολή του ίδιου του «Καβαλιέρε».

Σύμφωνα με τους παρατηρητές, το νέο κόμμα πρόκειται να οργανώσει σύντομα ιδρυτικό συνέδριο, με κύριο στόχο την προβολή ενός προφίλ μιας «διαφορετικής κεντροδεξιάς». Στις κύριες κατευθυντήριες γραμμές που εννοεί να ακολουθήσει ο πρόεδρος της ιταλικής βουλής, συμπεριλαμβάνεται μια πιο χαλαρή σχέση με το Βατικανό, η προσπάθεια ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών, ο σεβασμός του ρόλου και του κύρους των δικαστικών και η αναγνώριση των δικαιωμάτων των ζευγαριών που συζούν, ανεξαρτήτως σεξουαλικής ταυτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης