Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών της Υεμένης, ο οποίος είχε τραυματιστεί την Πέμπτη στη διάρκεια μιας θεαματικής επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος των ανταρτών εναντίον μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης, υπέκυψε στα τραύματά του, έγινε σήμερα γνωστό από ιατρικές πηγές.

Ο ταξίαρχος Σάλεχ Τάμαχ είχε τραυματιστεί στη διάρκεια στρατιωτικής παρέλασης στη βάση Αλ-Άναντ, στην επαρχία Λαχίτζ (νότια).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιατρικές πηγές δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ο Σάλεχ Τάμαχ είχε υποβληθεί σε πολλές χειρουργικές επεμβάσεις σε νοσοκομείο του Άντεν, αλλά υπέκυψε σήμερα το πρωί.

Τουλάχιστον επτά πιστοί στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση –μεταξύ των οποίων και αυτός ο αξιωματικός– σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν κατά την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι αντάρτες Χούτι, η οποία έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη ειρήνης.

Στους τραυματίες περιλαμβάνεται ο αναπληρωτής αρχηγός του επιτελείου στρατού της Υεμένης, Σάλεχ Ζεντάνι, ο διοικητής της τέταρτης στρατιωτικής περιοχής Φάντελ Χάσαν και ο κυβερνήτης της Λαχίτζ, Άχμεντ Αμπντάλα Τούρκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Τούρκι και Ζεντάνι μεταφέρθηκαν για νοσηλεία στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε αξιωματούχος της Υεμένης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον πόλεμο στην Υεμένη οι κυβερνητικές δυνάμεις, που υποστηρίζονται κυρίως από τη Σαουδική Αραβία, αντιπαρατίθενται με τους αντάρτες Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους από 2015 μεγάλο τμήμα του εδάφους, μεταξύ των οποίων την πρωτεύουσα Σαναά.

Η σύγκρουση έχει προκαλέσει τον θάνατο περίπου 10.000 ανθρώπων και τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Μη κυβερνητικές οργανώσεις εκτιμούν πως ο απολογισμός των θυμάτων είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης