Υεμένη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 21:38
Υεμένη: Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ
Η αλ Κάιντα της Υεμένης ανέλαβε την ευθύνη για τη ρίψη μιας ρουκέτας το Σάββατο κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σανάα, την ώρα που η αμερικανική διπλωματική αποστολή εξέφρασε αμφιβολίες για το γεγονός ότι η πρεσβεία της βρέθηκε στο στόχαστρο μιας επίθεσης.

Η οργάνωση «είχε ως στόχο την αμερικανική πρεσβεία στη Σανάα εκτοξεύοντας μία αντιαρματική ρουκέτα τύπου Law» διαβεβαίωσε σε μία ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter η οργάνωση Άνσαρ αλ Σαρία, όπως ονομάζεται η αλ Κάιντα που δρα στην Υεμένη.

Πολλοί στρατιώτες που βρίσκονταν μπροστά στην πρεσβεία τραυματίστηκαν και ένα τεθωρακισμένο όχημα υπέστη ζημιές σε αυτήν την επίθεση που διέπραξε η οργάνωση προκειμένου «να εκδικηθεί για τα παιδιά των μουσουλμάνων που βρέθηκαν στο στόχαστρο μιας επίθεσης ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην επαρχία Τζόφ χθες», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Λίγο πριν, η διπλωματική αποστολή είχε αναφέρει ότι δεν είχε «κανέναν λόγο να πιστεύει ότι η αμερικανική πρεσβεία βρέθηκε στο στόχαστρο» μιας επίθεσης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η πρεσβεία δεν είχε «πληγεί» και ότι οι αρχές της Υεμένης πραγματοποιούν έρευνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Σεπτεμβρίου 2014, 21:43