Οι Αρχές της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι ενίσχυσαν τα μέτρα ασφαλείας στην Ταέζ, νοτιοδυτικά της Σαναά, μετά τη δολοφονία Αμερικανού την Κυριακή, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε η αλ Κάιντα.

Επιτροπή για τις υποθέσεις ασφαλείας, η οποία συνεδρίασε στην Ταέζ, αποφάσισε να αναπτυχθούν αστυνομικές δυνάμεις, να απαγορευτεί η οπλοφορία στην πόλη, να επιδειχθεί «αυστηρότητα έναντι των εκτός νόμου» και να αναδιοργανωθεί η κυκλοφορία των μοτοσικλετιστών στην πόλη, σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από τα μέσα ενημέρωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας, ο Αμερικανός, αναπληρωτής διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης στην Ταέζ, σκοτώθηκε χθες το πρωί από άνδρες με στρατιωτική στολή που κυκλοφορούσαν με μοτοσικλέτα.

Λίγο αργότερα, η οργάνωση «Οπαδοί της Σαρίας» ανέλαβε την ευθύνη για τον φόνο του Αμερικανού, τον οποίο χαρακτήρισε «ιεραπόστολο», με ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε μέσω μηνύματος σε κινητό τηλέφωνο.

Ο επικεφαλής του Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης απέρριψε την κατηγορία για «προσηλυτισμό» που διατυπώθηκε εις βάρος του Αμερικανού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης