Ο ηγέτης ενός πολιτικού κόμματος δολοφονήθηκε την Κυριακή στη Σαναά από έναν ένοπλο ενώ στα δυτικά της Υεμένης μέλη της Αλ Κάιντα έπιασαν ομήρους 15 στρατιώτες, μετά από μια επίθεση στην οποία σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι.

Ειδικότερα, ο γενικός γραμματέας του φιλελεύθερου κόμματος Ένωση Λαϊκών Δυνάμεων Μοχάμεντ Αμπντελμαλέκ αλ Μουταουάκελ δολοφονήθηκε από άνδρα που επέβαινε σε μοτοσικλέτα στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπως ανέφερε η κόρη του, Ράντια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πολιτικός, ο θάνατος του οποίου επιβεβαιώθηκε και από νοσοκομειακή πηγή, πυροβολήθηκε στον λαιμό από τον δράστη ο οποίος πρόλαβε να διαφύγει.

Η δολοφονία του Μουταουάκελ σημειώνεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι τα πολιτικά κόμματα της Υεμένης, μεταξύ των οποίων και η Ένωση Λαϊκών Δυνάμεων, κατέληξαν σε συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης τεχνοκρατών.

Όμηροι 15 στρατιώτες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, στη δυτική Υεμένη, άνδρες της Αλ Κάιντα αιχμαλώτισαν 15 στρατιώτες μετά από επίθεση που εξαπέλυσαν το Σάββατο σε ένα στρατόπεδο των δυνάμεων ασφαλείας στο Τζάμπαλ Ρας. Δεκάδες μαχητές της Αλ Κάιντα επιτέθηκαν τη νύχτα στο στρατόπεδο και σκότωσαν 13 στρατιώτες ενώ τραυμάτισαν άλλους 10. Οι πέντε από τους τραυματίες υπέκυψαν αργότερα, στο νοσοκομείο όπου είχαν μεταφερθεί.

Μολονότι τρεις από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν επίσης, η Αλ Κάιντα «κατάφερε να καταλάβει το κτήριο», ανέφερε πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας.

Στην περιοχή έχουν σταλεί ενισχύσεις από τη γειτονική πόλη Χοντέιντα και είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους άνδρες της Αλ Κάιντα ώστε να απελευθερώσουν τους ομήρους και να αποσυρθούν από το στρατόπεδο, ανέφερε ο αρχηγός μιας τοπικής φυλής.

Διαβάστε επίσης: Δεκαέξι νεκροί από νέες συγκρούσεις στην Υεμένη
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 19 Οκτωβρίου 2014, 00:33

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης